مراقبت پوست

علل ایجاد آکنه و راه درمان آن

علل ایجاد آکنه و درمان آن

دلایل ناگفته درباره آکنه و درمان آن

عادت­های غذایی بیشتر از چیزی که تصور می­کنیم بر روی بدن­مان تأثیر می­گذارند. یکی از این موارد جوش و آکنه است. آکنه یک بیماری مزمن و التهابی پوستی است که باعث ایجاد لکه‌ها و جوش‌ها به‌ویژه روی صورت، شانه‌ها، پشت، گردن، سینه و بازوها می‌شود. انواع آکنه شامل جوش­های سرسفید، سرسیاه، جوش­ها، کیست­ها و ندول­ها است. معمولاً جوش و آکنه در دوران بلوغ، زمانی که غدد چربی فعال می­شود، رخ می­دهد. ولی در هر سنی ممکن است ایجاد شود.

اگر همیشه از جوش و آکنه شاکی هستید، بهتر است نگاهی به بشقاب­تان بندازید و ببینید آیا در رژیم روزانه خود غذاهایی دارید که باعث ایجاد جوش و آکنه می‌شود یا خیر. مطالعات متعدد ثابت کرده­اند که ارتباط مشخصی بین تغذیه و سلامت پوست ما وجود دارد. اگه دوست دارید بدانید که چطور از شر جوش و آکنه خلاص شوید ادامه مطلب را بخوانید. در این مقاله سعی نمودیم تا توضیح دهیم که چگونه با حذف برخی از مواد غذایی از رژیم غذایی می­توانید از مشکلات پوستی راحت شوید. پس با خواندن مقاله و رعایت نکات، برای پوستی تمیز، شفاف و درخشان آماده شوید.

 

  1. حقایقی مهم در مورد آکنه
  • آکنه یک بیماری پوستی است که غدد چربی در پایه فولیکول­های مو را درگیر می­کند.
  • از هر 4 نفر 3 نفر در سنین 11 تا 30 سال را مبتلا می­کند.
  • خطرناک نیست، ولی می­تواند جای زخم­های پوستی را به جای بگذارد.
  • درمان بستگی به شدت و مداوم بودن آن دارد.
  • عوامل خطر عبارت از ژنتیک، چرخه قاعدگی، اضطراب و استرس، آب و هوای گرم و مرطوب، استفاده از مواد آرایشی چرب، و فشردن جوش­ها است.

  1. دلیل اصلی آکنه

مطلبی که کمتر بدان توجه شده و در مورد‌ش صحبت نشده آن است که تولید سبوم یا چربی اضافی در زیر لایه بالایی پوست، ارتباط مستقیم با افزایش و کاهش سطح انسولین در جریان خون دارد. اگر رژیم غذایی شما به گونه­ای باشد که سطح قند خون در طول روز ثابت باشد، نیازی به تولید چربی اضافی توسط غدد چربی نیست و نتیجه آن داشتن پوستی بدون آکنه است. ولی اگر غذاهایی می­خورید که باعث افزایش سطح قند خون و سپس افتادن آن می­شود، نتیجه این افت و خیز قند خون را باید در صورت­تان بینید. همان دانه­های چرکی و قرمز کوچولو.

 

  1. درمان­های ساده

درمان جوش و آکنه خیلی ساده است. رژیم خود را تغییر دهید.

  • سبد نان را کنار بگذارید: نان سفید حاوی مقدار زیادی گلوتن است که باعث افزایش شدید قند خون و بعد کاهش ناگهانی می­شود و این خود عامل اصلی جوش است. اگر حتما باید در کنار وعده غذایی خود یه چیز خمیری داشته باشید، به دنبال گزینه­های بدون گلوتن یا کم گلوتن مانند نان‌های سبوس­دار یا جو باشید.
  • حذف یا کاهش شیرینی­‌ها: این مورد دیگر نیاز به توضیح ندارد و معلوم است که باعث جوش می­شود. شکلات شیری سرشار از شکر است. اگر باید یه چیز شیرین همراه چای یا قهوه داشته باشید شکلات تلخ ارگانیک را انتخاب کنید و در حد متوسط ​​لذت ببرید.
  • نوشیدن کمتر شیر و مصرف فرآورده های لبنی: این مواد لبنی پاسخ انسولینوژنیک در بدن ایجاد می­کند. يعني بدن انسولین بیشتری از میزان مورد نیاز برای کنترل قند خون تولید می­کند. این خبر بدی برای پوست شما است. علاوه بر این، شیر و سایر محصولات لبنی باعث ترشح هورمون­هایی در بدن ما می­شود که چهره ما را نیز خراب می­کند. بهتر است کلاً از آنها دور شوید. به جای مخروط بستنی وانیلی استاندارد، یک معجون کره بادام زمینی با موز منجمد برای دسر انتخاب کنید. با چند جایگزین و انتخاب ساده برای همیشه از شر جوش­های خود خلاص شوید.
  • روغن درخت چای: نتایج یک مطالعه بر روی 60 بیمار منتشر شده در مجلات معتبر نشان داد که 5 درصد روغن درخت چای ممکن است به درمان آکنه ​​کمک کند.
  • چای: شواهدی وجود دارد که نشان می‌دهد پلی فنول‌های چای، از جمله چای سبز، که در یک آماده‌سازی موضعی استفاده می‌شود، ممکن است در کاهش تولید سبوم و درمان آکنه مفید باشد.

مطالعات ثابت کرده است که نوشابه به اندازه الکل بر روی بدن مخرب است. با این یافته­‌های جدید در مورد رفتار مخرب آن، چگونه می­توانیم با وجدان آرام آن را بنوشیم؟ آن را قطع کنید و به جای آن مقداری آب با لیمو تازه یا یک چای سرد تازه بنوشید.

به گفته محققان، مرطوب‌کننده‌ها می‌توانند پوست را تسکین دهند. به ویژه در افرادی که در درمان آکنه از ایزوترتینوئین استفاده می‌کنند. مرطوب کننده‌­های حاوی آلوئه‌­ورا با غلظت حداقل 10 درصد یا فندق می­توانند اثر تسکین دهنده و احتمالاً ضد التهابی داشته باشند.

برای از بردن جوش و آکنه محصولات تخصصی نیز وجود دارد. محصولاتی نظیر فوم شوینده ضدجوش، ماسک سالسیک اسید، سرم چای سبز، ژل ضدجوش آلوئه‌­ورا که می­تواند در ترمیم و از بین بردن جوش و آکنه بسیار خوب عمل نماید.

 

منبع: medicalnewstoday.com

 

 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *